Vitaminlarga boy, turli xil sabzavotlar va sosiskadan tayyorlanadigan ushbu taom mazali ta’mga ega. Unga o‘zingiz yoqtirgan ko‘katlarni qo‘shishingiz mumkin.

 — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: Lifehacker

Kerakli masalliqlar:

  • piyoz — 2 dona
  • bulg‘or qalampiri — 3 dona
  • sosiska — 420 g
  • zaytun moyi — 1 qoshiq
  • sariyog‘ — 1 qoshiq
  • tuz — ta’bga ko‘ra
  • suv — 120 ml
  • asal — 1 qoshiq
  • maydalangan qizil qalampir — 1 qoshiqning 4 dan 1 qismi
  • murch — ta’bga ko’ra
  • pomidor — o‘z qaylasida aralashtirilganidan 450 g
  • ko‘k piyoz — 3-4 bog‘

Tayyorlanishi:

  1. Piyozni tozalang va mayda qilib to‘g‘rang. Bulg‘or qalampirini dumaloq shaklda kesib oling. Sosiskalarni ham dumaloq shakli bo‘yicha bo‘laklarga ajrating. Taom yorqinroq ko‘rinishi uchun turli rangdagi bulg‘ori qalampiridan foydalaning.
  2. Zaytun moyi va sariyog‘ni tovada qizdirib oling. Sabzavotlar, sosiskani soling va unga tuz qo‘shib vaqti-vaqti bilan aralashtiring, masalliqlarni 20 daqiqa davomida past olovda qovuring.
  3. Sabzavotlar yumshaganda suv quying, keyin asal, maydalangan qizil qalampir, murch, qaylasi bilan aralashtirilgan pomidor soling  va yaxshilab aralashtiring.
  4. Issiqlikni eng past darajaga tushiring va 10-15 daqiqa masalliqlarni pishiring. Tayyor bo‘lgan raguning ustiga ko‘k piyozni seping va qaynatilgan guruch yoki boshqa garnir bilan iste’mol qiling.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz