Bir soat vaqtingizni ayamay, dasturxonni mazali pirog bilan boyiting.
— Manba: «Daryo» nashri.

Kerakli mahsulotlar:
- sariyog‘ – 150 gramm;
- shakar – 200 gramm;
- vanil – 1 choy qoshiq;
- tuxum – 4 dona;
- tvorog – 250 gramm;
- un – 300 gramm;
- qabartma – 1 choy qoshiq;
- banan – 1-2 dona.
Tayyorlanish jarayoni:
- Pishiriq qolipi sariyog‘ bilan yog‘lanadi va pech oldindan 190 darajada qizidiriladi.
- Yumshatilgan sariyog‘ vanil bilan mikser qilinadi.
- So‘ngra ustidan tuxumlar birma-bir solinadi.
- Tvorog elakdan o‘tkaziladi, un va qabartma aralashtiriladi.
- Tuxumli massaga tvorog qo‘shiladi va silliq bo‘lguncha aralashtiriladi.
- Ustidan unli aralashma qo‘shiladi va xamir holiga kelguncha aralashtiriladi.
- Banan bo‘laklarga bo‘linadi. Ular qolipning pastki qismiga qo‘yiladi va ustidan xamir quyiladi.
- Pirog qizargunga qadar 30-40 daqiqa davomida pishiriladi.
Yoqimli ishtaha!