Taomni barra sabzavotlardan tayyorlangan salat bilan iste’mol qilish tavsiya qilinadi.

 — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: “Domashniy Ochag”
Foto: “Domashniy Ochag”

Kerakli mahsulotlar:

  • tovuq filesi — 400 g;
  • piyoz — 1 dona;
  • sabzi — 1 dona;
  • o‘simlik yog‘i — 1 dona;
  • tuz, murch va boshqa ziravorlar;
  • toma pastasi — 4 osh qoshiq;
  • makaron — 300 g;
  • suv — 500 g.

Tayyorlanish jarayoni:

  • Tovuq filesini uncha katta bo‘lmagan kubik shaklida to‘g‘rang.
  • Piyozni ham mayda to‘g‘rang, sabzini qirg‘ichdan chiqaring.
  • O‘simlik yog‘i solingan tovada piyozni qovurib oling keyin sabzi qo‘shib pishirishda davom eting.
  • Tuz, murch va boshqa ziravorlarni tomat pastasiga qo‘shib aralashtirishda davom eting.
  • Ziravorli aralashmani tovadagi ziravorlarga qo‘shib aralashtiring, 7-10 daqiqa qopqog‘ini yopib pishiring.
  • Makaron qo‘shing, ustidan suv solib 10 daqiqa pishirib oling.
  • Dasturxonga tortishdan avval qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq va ko‘katlar bilan bezang.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz