Yozning jazirama kunlarida sabzavotlardan tayyorlanadigan hamda yengil hazm bo‘ladigan zapekanka retseptini e’tiboringizga havola etamiz.

 — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: Lifehacker
Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • qovoqcha — 450 g;
  • cherri pomidorlari — 450 g;
  • sarimsoq piyoz — 2 dona;
  • o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
  • tuz, murch;
  • pishloq — 100 g;
  • ko‘katlar.

Tayyorlanish jarayoni:

  • Qovoqchani bo‘laklarga, pomidorni o‘rtasidan bo‘ling, sarimsoqni maydalang.
  • Pechda pishirishga mo‘ljallangan idishga sabzavotlarni solib, ustidan yog‘, tuz va murch seping.
  • Qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping.
  • 180 daraja qizigan pechda 35 daqiqa davomida pishirib oling.
  • Dasturxonga tortishdan avval ko‘katlar bilan bezang.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz

13 комментариев для “Pomidor va pishloq qo‘shib qovoqchalardan mazali yegulik tayyorlaymiz”

Обсуждение закрыто.