Sevib iste’mol qilinadigan yurakchali pechenyelarni uy sharoitida tayyorlaymiz.

 — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: “Povar.ru”
Foto: “Povar.ru”

Kerakli mahsulotlar:

  • un – 2 osh qoshiq;
  • sariyog‘ – 150 gramm;
  • tuxum – 1 dona;
  • shakar –  120 gramm;
  • ichimlik sodasi, tuz – bir sodasi.

Tayyorlanish jarayoni:

  1. Sariyog‘ biroz yumshatilib, sanchqi yordamida 5 daqiqa davomida aralashtiriladi.
  2. Tuxum shakar bilan oqargunga qadar aralashtiriladi, ustidan sariyog‘ solinadi.
  3. Tayyor bo‘lgan massaga un qo‘shiladi.
  4. Yumshoq xamir qoriladi va 20 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
  5. So‘ngra xamirni 5 millimetr qalinlikda yoyib, yurakcha shakli kesib olinadi.
  6. Qandolat qolipiga yurakchalar joylashtirib, pechda 180 darajada 15-20 daqiqa davomida pishirib olinadi.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz