Ingichka xamir ichiga solib pishirilgan go‘shtli “nachinka” bilan yegulik yanada xushta’m bo‘ladi.

 — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • suv — 300 ml;
  • tuz — 2 choy qoshiq;
  • o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
  • sut — 50 ml;
  • un — 500 g;
  • piyoz — 2-3 dona;
  • qiyma — 450 g;
  • murch, maydalangan qizil qalampir — 1 choy qoshiq;
  • maydalangan sarimsoq — 1 choy qoshiq.

Tayyorlanish jarayoni:

  • Qaynagan suvga 1 choy qoshiq tuz va yog‘, sut qo‘shing.
  • Un solib xamir qoring.
  • Ustini paket bilan yopib qo‘ying.
  • Blender bilan maydalangan piyozga qiyma, tuz, murch va boshqa ziravorlarni soling.
  • Xamirni 12-14 bo‘lakka bo‘ling.
  • Bo‘laklarni yupqa qilib yoying.
  • Bir qismiga qiyma solib xamirni buklang.
  • Chetlarini biriktiring.
  • O‘simlik yog‘i solingan tovada qizartirib qovurib oling.
  • Qog‘oz salfetka ustiga qo‘ying, ortiqcha yog‘ini shimib olsin.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz