Turk oshxonasiga mansub mazali taom retseptini e’tiboringizga havola qilamiz.

 — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: “Yemek.com”
Foto: “Yemek.com”

Kerakli mahsulotlar:

  • tovuq — 250 g;
  • yupqa yoyilgan xamir;
  • no‘xat — 100 g;
  • qovoqcha — 1 dona;
  • sabzi — 1 dona;
  • piyoz — 1 dona;
  • sarimsoq piyoz;
  • tomat pastasi — 1 osh qoshiq;
  • suv — 200 ml;
  • sariyog‘ — 1 osh qoshiq;
  • pishloq — 100 g;
  • tuz.

Sous uchun kerakli mahsulotlar:

  • sariyog‘ — 3 osh qoshiq;
  • un — 3 qoshiq;
  • sut — 200 g;
  • yong‘oq;
  • murch.

Tayyorlanish jarayoni:

  • Sous tayyorlash uchun tovaga sariyog‘ va un solib, hidi chiqquniga qadar qovuring.
  • Ustidan sekin-asta sut qo‘shing va aralashtirishda davom eting.
  • Qaynash boshlanganida olovni pasaytirib, ora-orada aralashtirib turing.
  • Quyuqlashishni boshlaganida tuz, qirg‘ichdan chiqarilgan yong‘oq va murch solib, ustini yoping.
  • Sariyog‘ solingan tovada piyozni qovurib oling.
  • Qizarganidan keyin to‘g‘ralgan tovuq solib, qovurishda davom eting.
  • Sabzi, no‘xat, qovoqcha va sarimsoqni qo‘shib aralashtiring.
  • Tomat pastasi, tuz va murch qo‘shing, bir daqiqadan keyin olovni o‘chiring.
  • Yupqa yoyilgan xamirni to‘rtga bo‘ling va ularni uchburchak shaklga keltiring (chetlari chiqib tursin)
  • Ichiga tovuqli aralashmani soling.
  • Xamirning cheti bilan tovuqli aralashmani yoping.
  • Maxsus idishga soling va ustidan tayyorlab olingan sousni quying, qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping.
  • 180 daraja qizigan pechda 15 daqiqa davomida pishiring.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz

13 комментариев для “Tovuqli sulton kabob pishirib ko‘ring”

Обсуждение закрыто.