Lifehacker nashri makkajo‘xorini yanada mazali hamda ishtahaochar tarzda dasturxonga tortishning 3 usuli bilan bo‘lishdi.
— Manba: «Daryo» nashri.
Asalli sutda pishiramiz
Kerakli mahsulotlar:
- makkajo‘xori — 4 dona;
- sut — 300 ml;
- sariyog‘ — 80 gramm;
- asal — 2 osh qoshiq;
- timyan va tuz.
Tayyorlanish jarayoni:
- Makkajo‘xori tozalanib, idishga solinadi. Usti qoplanguncha yetarli miqdorda suv quyiladi va tuz qo‘shiladi.
- Suv qaynab chiqqach sut qo‘shiladi, ustidan sariyog‘, bir osh qoshiq asal va timyan solinadi va o‘rtacha olovda qaynatiladi.
- Qaynagach olov minimal darajaga tushiriladi va makkajo‘xori yumshoq bo‘lguncha taxminan 15 daqiqa qaynatib olinadi.
- Tayyor bo‘lgan makkajo‘xori alohida idishga olinadi va ustiga makkajo‘xori surtish va ko‘katlar bilan dasturxonga tortish mumkin.
Yoqimli ishtaha!
Limon, sarimsoq va achchiq qalampir bilan qovuramiz
Kerakli mahsulotlar:
- makkajo‘xori — 4 dona;
- sariyog‘ — 10 gramm;
- o‘simlik yoki zaytun moyi — 1 osh qoshiq;
- sarimsoq — 2-3 bo‘lak;
- achchiq qalampir — 1 dona;
- limon sharbati — 2 choy qoshiq;
- suv — 100 ml.
Tayyorlanish jarayoni:
- Makkajo‘xorilar tuzli suvda qaynatib olinadi, taxminan 10 daqiqa. Qovuriladigan idishga sariyog‘ va o‘simlik yog‘ini qo‘shiladi.
- Sarimsoq mayda to‘g‘raladi, qalampir doira shaklida kesib olinadi va ular moy aralashmasiga solinadi va 1-2 daqiqa qovuriladi. So‘ngra tovaga makkajo‘xori solinadi.
- Limon sharbati va suv aralashtiriladi. Qolgan masalliqlar solinadi.
- Taxminan 5 daqiqa davomida qopqog‘i yopilib, qaynatib olinadi, vaqti-vaqti bilan makkajo‘xorilar aylantirib turiladi.
- Keyin qopqoq olib tashlanib, makkajo‘xori yana bir necha daqiqa qovuriladi.
- Makkajo‘xorilar dasturxonga sous bilan birgalikda tortiladi.
Yoqimli ishtaha!
Sariyog‘ bilan birga pishiramiz
Tayyorlanish jarayoni:
- sariyog‘ — 125 gramm;
- sarimsoq — 1 dona;
- piyoz, rayhan va boshqa ko‘katlar;
- yarimta limon qobig‘i, tuz, qalampir;
- makkajo‘xori — 4 dona.
Tayyorlanish jarayoni:
- Xona haroratidagi sariyog‘ga to‘g‘ralgan sarimsoq, ko‘katlar, limon qobig‘i, tuz va qalampir qo‘shib, yaxshilab aralashtiriladi.
- Sariyog‘dan istalgan shakl hosil qilinadi va uni muzlatkichga yuboriladi.
- Makkajo‘xori tuzli suvda yoki grilda pishirib olinadi.
- Tayyor bo‘lgach, muzlatilgan xushta’m sariyog‘ bo‘laklari makkajo‘xori bilan dasturxonga tortiladi.
Yoqimli ishtaha!