Ushbu kunjutli yegulik pishloq, asal va sabzavotli gazaklar bilan ajoyib uyg‘unlikni hosil qiladi.

 — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • shakar – 1 choy qoshiq;
  • xamirturush – 1/2 choy qoshiq;
  • suv – 120 ml;
  • un – 200 gramm;
  • o‘simlik moyi – 2 osh qoshiq;
  • jigarrang shakar – 100 gramm;
  • kunjut – 75 gramm.

Tayyorlanish jarayoni:

  1. Suvga xamirturush va shakar solib, aralashtiriladi. Aralashma iliq joyda 5-10 daqiqaga qoldiriladi.
  2. Un elakdan o‘tkazilib, tuz bilan aralashtiriladi. Ustidan yog‘ va xamiturushli aralashma qo‘shiladi.
  3. Yumshoq xamir qoriladi va 60-90 daqiqaga tindirish uchun qoldiriladi.
  4. Jigarrang shakar 3 osh qoshiq suv bilan aralashtiriladi. So‘ngra past olovda quyuqlashguncha qaynatib olinadi.
  5. Sirop tayyor bo‘lgach sovutishga qo‘yiladi va 3-4 osh qoshiq uv bilan aralashtiriladi.
  6. Kunjut quruq tovada 2-3 daqiqa davomida qovurib olinadi.
  7. Xamir 4-6 bo‘lakka bo‘linadi. Har bir bo‘lak 50-60 santimetr uzun shaklda yoyiladi.
  8. Har bir yoyilgan xamir ikkiga bo‘linadi va aylana shakliga keltirish uchun ikki uchi birlashtiriladi.
  9. Har bir simit siropga botirib olinib, kunjut sepiladi.
  10. 200 daraja pechda usti qizargunga qadar 15-17 daqiqa davomida pishiriladi.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz