Tvorog qo‘shib tayyorlanadigan yumshoqqina sharchali shirinlikni desert sifatida choy bilan iste’mol qiling.
— Manba: «Daryo» nashri.
Foto: “Lisa.ru”
Kerakli mahsulotlar:
- o‘simlik yog‘i – 400 ml;
- tvorog – 200 gramm;
- un – 400 gramm;
- tuxum – 1 dona;
- sut – 180 gramm;
- shakar – 2 osh qoshiq;
- xamirturush kukuni – 1 choy qoshiq;
- sariyog‘ – 30 gramm;
- mayiz – 70 gramm;
- shakar upasi, tuz.
Tayyorlanish jarayoni:
Xamirturush va shakar iliq sutda eritilib, yaxshilab aralashtiriladi. So‘ngra 15 daqiqaga iliq joyda qoldiriladi.
Foto: “Lisa.ru”
Mayizlar avval qaynoq suvda 30 daqiqaga qoldiriladi. Un elakdan o‘tkaziladi.
Foto: “Lisa.ru”
Tvorog, bir chimdim tuz va tuxum solib, yaxshilab aralashtiriladi. Ustidan eritilgan sariyog‘ va sutli massa quyiladi. Mayiz ham qo‘shilib, yumshoq xamir qoriladi.
Foto: “Lisa.ru”
Frityureda o‘simlik yog‘i qizidiriladi. Xamir bir xil dumaloq shaklga bo‘lib olinadi.
Foto: “Lisa.ru”
Sharchalar qizigan yog‘ga solinib, qizargunga qadar qovuriladi.
Foto: “Lisa.ru”
Shirinlik ustiga shakar upasi sepiladi.
Foto: “Lisa.ru”