Yumshoq xamir va mazali nachinkadan tayyorlanadigan paramach — tatarcha belyashiga o‘zingizga yoqqan sabzavotlarni qo‘shishingiz mumkin. Lifehacker nashri ta’m bilan yodingizda qoladigan yegulik retseptini taqdim etdi.

 — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: Lifehacker 

Xamiri uchun kerakli masalliqlar: 

  • qatiq — 150 ml
  • sut — 150 ml
  • shakar — 1 choy qoshiq
  • xamirturush — 1 choy qoshiq
  • un — 550-600 g va yana 2 osh qoshiq
  • tuxum — 2 ta
  • tuz — 1 choy qoshiq
  • o‘simlik yog‘i — 100 ml

Nachinkasiga solinadigan mahsulotlar:

  • piyoz — 500 g
  • dumba yog‘i — 100-120 g
  • qiyma — 600 g
  • suv — 50 ml
  • tuz — 1 choy qoshiq
  • murch — yarim qoshiq
  • zira — yarim qoshiq 
  • maydalangan kashnich — yarim qoshiq 

Tayyorlanishi: 

  1. Qatiqni iliq sut, shakar, xamirturush va ikki osh qoshiq un bilan aralashtirib,15 daqiqaga qoldiring.
  2. Tuxumga tuz va yog‘ qo‘shib, sanchqi yordamida aralashtirib oling.  Bilan vilkalar bilan ozgina uring. Uni xamirga solib yaxshilab aralashtirib oling. 
  3. Unni qismlarga ajratib oling, yumshoq xamir holatiga keltiring. 
  4. Uni idishga soling. Ustini sochiq bilan yoping va bir yarim soat davomida issiq, shamol bo‘lmaydigan joyda qoldiring.
  5. Piyoz va dumba yog‘ini mayda qilib to‘g‘rab oling. Qiymani suv, tuz, murch, zira va maydalangan kashnich bilan aralashtiring. 
  6. Xamirni 16-20 ta  bo‘lakka bo‘ling va ularni to‘p shakliga keltiring. Ustini sochiq bilan yoping va yana15 daqiqaga qoldiring.
  7. Xamir bo‘laklarining ustiga nachinkani soling, qirralarini tepaga qilib, o‘rtasida joy qoldirgan holatda bukib oling.
  8. Parimachlarni yog‘langan listga qo‘ying va taxminan 30 daqiqa davomida 180 daraja haroratda pishiring.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz