Qovoqcha o‘rniga baqlajondan ham foydalansa bo‘ladi.

 — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: Russian Food
Foto: Russian Food

Kerakli mahsulotlar:

  • qovoqcha — 600 gr;
  • tuxum — 2 dona;
  • un — 3 osh qoshiq;
  • ichimlik sodasi — 0,5 qoshiq;
  • mayonez — 5 osh qoshiq;
  • sarimsoq piyoz — 3 dona;
  • pomidor — 2-3 dona;
  • o‘simlik yog‘i;
  • tuz;
  • shivit.

Tayyorlanish jarayoni:

  • Qirg‘ichdan chiqarilgan qovoqchaga tuz qo‘shib, 5 daqiqaga qoldiring.
  • 2 dona tuxum va 3 qoshiq un qo‘shib aralashtiring.
  • O‘simlik yog‘i solingan tovada quymoq kabi har ikki tarafini qovurib oling (6-7 dona chiqishi kerak).
  • Maydalangan sarimsoqni mayonezga qo‘shib aralashtiring.
  • Pomidorni ingichka qilib kesing.
  • Shivitni maydalang.
  • Qovoqchali quymoq ustiga mayonezli aralashmani surting.
  • Ustidan pomidor qo‘yib, shivit seping.
  • Yana quymoq qo‘ying.
  • Ushbu ketma-ketlikni quymoqlar tugagunicha takrorlang.
  • Ustini shivit va mayda pomidorlar bilan bezang.
  • Ushbu yegulikni yaxna holida iste’mol qilish tavsiya etiladi.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz

13 комментариев для “Qovoqchaga mayonez va pomidor qo‘shib tayyorlanadigan yegulik retsepti”

Обсуждение закрыто.