Ovsyanka bo’tqasi — xaqiqatan ham bebaho parhez maxsulot hisoblanadi. Boshqa birorta ham maxsulot beloklar, yog’lar , uglevodlar va uglevodni boshqa murakkab turlari (kletchatka) ning bu kabi nisbati bilan bellasha olmaydi — deb yozadi «Mail.ru health».
Har kuni uni nonushtaga iste’mol qilish mumkin, hatto гастрит. paytida ham. Maydalangan ovsyanka me’da shilliq qavatini o’rab oladi. «Bugungi kunda supermarketda sifatli foydali ovsyankani xarid qilish oson emas» — deydi milliy taomlar va oziqachilar milliy assotsiatsiyasi a’zosi Marina Makisha.
Haqiqat shundaki, zararlangan muammoli gastrointestinal tizim faqat yirik bo’lmagan ovsyankani hazm qila oladi. Do’konlarning peshtaxtalarida ta’m kuchaytirgichlar va aromatizatorlar haltachalari yoki Gercules (Gerkulesoviye hlopya) mavjud.
To’liq parhezli taom deb gerkules bargchalarini mayda bo’laklarga (masalan, qahva maydalagichga) eziladi va ko’rsatmalarga muvofiq pishirilganda — 20 daqiqada ko’rib chiqilishi mumkin.