E’tiboringizga turk oshxonasining kunjutli noni — simit retseptini havola qilamiz, uni issiq choy, sut yoki qahva bilan qo‘shib dastruxonga tortishingiz mumkin — deb bu haqda «Daryo» nashri xabar beradi.
Foto: Grand Turkish Bazaar
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- un — 300 gramm;
- xamirturush — 15 gramm;
- shakar — 1 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
- Tuz — 2 gramm;
- Asal — 1 osh qoshiq;
- Suv — xamir uchun 130 ml, sirop uchun 200 ml.
Foto: Kivi Tadinda
Tayyorlanish jarayoni:
- Xamirturush, shakar, tuz, iliq suv va unni aralashtirib, xamir tayyorlang.
- Xamirni dumaloq shaklga keltirib, ustini yog‘lang.
- Xamirni yog‘ ichiga singdirib, elastik bo‘lgunicha mushtlang.
- Ustini salfetka bilan yopib, 30-40 daqiqa tindiring.
- So‘ngra xamirni olib, to‘rt bo‘lakka bo‘ling (kichikroq qilishni istasangiz, 6 bo‘lakka bo‘lishingiz mumkin) va yana 20 daqiqa kuting.
- Xamirni uzunchoq qilib suratdagidek o‘rama shaklga keltirib ikki tomonini birlashtiring.
- Sirop uchun iliq suvga asal aralashtiring va nonni aralashmaga botiring.
- Simitning ikki tomonini ham kunjut bilan qoplang.
- Gaz listiga pishiriq uchun mo‘ljallangan qog‘oz soling va simitlarni terib chiqing.
- 180 darajali qizigan duxovkaga 30-35 daqiqaga qo‘ying.
Mazali nonlar tayyor, yoqimli ishtaha!