Baqlajon ustiga “nachinka” solib pishiriladigan mazkur taomga aslida zaytun yog‘i qo‘shilishi kerak. Lekin siz o‘simlik yog‘idan ham foydalanishingiz mumkin. Taomning xushbo‘y hidi dimog‘ingizda, mazasi og‘zingizda qolishiga shubha yo‘q  — deb bu haqda «Daryo» nashri  xabar beradi.    

Foto: Habervakti

Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

  • Baqlajon — 3 dona
  • Piyoz — 200 gr
  • Pomidor — 300 gr
  • Petrushka ta’bga ko‘ra
  • Sarimsoq piyoz — 20 gr
  • Quritilgan yalpiz — 1 choy qoshiq
  • O‘simlik yog‘i — 60 ml
  • Limon — 1 dona
  • Shakar — 2 choy qoshiq
  • Tuz, murch ta’bga ko‘ra

Tayyorlanish jarayoni:

  • Baqlajonni uzunasiga o‘rtasidan bo‘ling.
  • Bo‘lak baqlajonni pichoq yordamida oralatib tilib chiqing, tuz seping va 15 daqiqaga qoldiring.
  • O‘simlik yog‘i solingan tovada baqlajonni tillarang tusga kirgunicha qovurib oling.
  • Yarim dumaloq shaklda to‘g‘ralgan piyoz, sarimsoq, o‘simlik yog‘i, quritilgan yalpiz hamda pomidor va petrushka qo‘shib aralashtiring.
  • Baqlajon ustiga “nachinkani” soling.
  • Suvga limon, yog‘ va shakar qo‘shib aralashtiring.
  • Tovaga “nachinka” solingan baqlajonlarni terib, ustidan limonli aralashmani quying va qopqoqni yopib 40-50 daqiqa dimlang.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz