Xorazm viloyatida ajoyib odat bor: uyga mehmon kelsa, besh daqiqadan so‘ng qaynoqqina go‘mma dasturxonga tortiladi. Ushbu yegulikni qancha ko‘p iste’mol qilsangiz ham yana ko‘ngil tusayveradi — deb bu haqda «Daryo» nashri xabar beradi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Kerakli mahsulotlar:
- Qo‘y go‘shti qiymasi − 500 gramm;
- O‘simlik yog‘i − 50+15 gramm;
- Un − 1 kilogramm;
- Piyoz − 200 gramm;
- Pomidor − 20 gramm;
- Tuxum − 1 dona;
- Suv − 250 ml;
- Sut − 250 ml;
- Ko‘kat, tuz va ziravorlar.
Tayyorlanish jarayoni:
Mahsulotlar ajratib olinadi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Sut, sut, tuz va o‘simlik solib aralashtiriladi. Alohida idishda un va tuxum solinadi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Ular yaxshilab aralashtirilib, xamir qoriladi. Xamir tinishi uchun 30 daqiqaga xona haroratida qoldiriladi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Bu paytda piyoz mayda to‘g‘raladi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Qiyma go‘shti qizigan yog‘da qovuriladi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Ustidan piyoz va ziravorlar solinadi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Qovurilgan qiyma alohida idishga olingandan so‘ng ko‘kat va pomidor bilan aralashtiriladi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Xamir yupqa qilib yoyiladi va piyola kattaligida aylana shakllarga bo‘lib chiqiladi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Ichiga qiymali “nachinka” qo‘yiladi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Xamir ikkiga bukilib, chetlari yaxshilab yopishtiriladi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Qizib turgan yog‘da qizargunguncha qovurib olinadi.
Foto: “Hi-chef.ru”
Xorazmcha go‘mma barchaga manzur kelishi tabiiy. Yoqimli ishtaha!
Foto: “Hi-chef.ru”