Ushbu tansiq yegulikka ko‘p mahsulot ketmaydi va tez tayyor bo‘ladi. Uni qovurilgan tovuq qanotlari yoki boshqa taom yoniga garnir sifatida tayyorlash mumkin  — deb bu haqda «Daryo» nashri  xabar beradi.    

Foto: “Gastronom”

Kerakli mahsulotlar:

  • Guruch — 150 gr;
  • Pishloq — 50 gr;
  • Quritilgan pomidor — 1 dona;
  • Petrushka;
  • Ismaloq;
  • Zaytun (qo‘shmasa ham bo‘ladi);
  • Kunjut, tuz va murch.

Tayyorlanish jarayoni:

  • Qaynagan suvga tuz solib, guruch pishirib oling;
  • Pomidor, petrushka va zaytunni mayda qilib to‘g‘rang;
  • O‘simlik yog‘i solingan tovada ismaloqni qovuring;
  • Quruq tovada kunjutni qizdirib oling;
  • Guruchga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq qo‘shing;
  • Boshqa mahsulotlarni ham qo‘shib aralashtiring;
  • Tuz va murch qo‘shing;
  • Aralashmadan yigirmataga yaqin sharcha yasash mumkin;
  • Guruchli sharchani smetanali yoki tomatli sous bilan qo‘shib iste’mol qilsa bo‘ladi.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz