Yengil hazm bo‘ladigan mazkur taomni tushlik yoki kechki ovqatga tayyorlashingiz mumkin — deb bu haqda «Daryo» nashri xabar beradi.
Foto: “Hi-chef”
Kerakli mahsulotlar:
- xamir — 450 gr;
- tuxum — 1 dona;
- go‘sht — 200 gr;
- qo‘ziqorin — 100 gr;
- sut — 250 ml;
- pishloq — 50 gr;
- ziravorlar.
Tayyorlanish jarayoni
- Xamirni 3-4 ml qalinlikda yupqa qilib yoyib, stakan yordamida bir nechta dumaloq shaklda kesing.
- Dumaloqlarni o‘rtasini ham kesib oling.
- Idishga tuxum chaqing.
- Dumaloq xamirlarni tuxumga botirib oling.
- Ustingda kelib olingan xamir chetlarini ham tuxumga botirib oling.
- Xamirlarni 200 daraja qizigan pechda 10 daqiqa davomida pishirib oling.
- Sariyog‘ solib tovuq filesi va qo‘ziqorinni pishirib oling.
- Ziravorlar qo‘shilgan sutni file ustiga qo‘shing.
- Xamir ustiga aralashmani quying.
- Ustiga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping va yana 10 daqiqa 180 daraja qizigan pechda pishiring.
Yoqimli ishtaha!