Yengil hazm bo‘ladigan mazkur taomni tushlik yoki kechki ovqatga tayyorlashingiz mumkin  — deb bu haqda «Daryo» nashri  xabar beradi.    

Foto: “Hi-chef”

Kerakli mahsulotlar:

  • xamir — 450 gr;
  • tuxum  — 1 dona;
  • go‘sht — 200 gr;
  • qo‘ziqorin — 100 gr;
  • sut — 250 ml;
  • pishloq — 50 gr;
  • ziravorlar.

Tayyorlanish jarayoni

  • Xamirni 3-4 ml qalinlikda yupqa qilib yoyib, stakan yordamida bir nechta dumaloq shaklda kesing.
  • Dumaloqlarni o‘rtasini ham kesib oling.
  • Idishga tuxum chaqing.
  • Dumaloq xamirlarni tuxumga botirib oling.
  • Ustingda kelib olingan xamir chetlarini ham tuxumga botirib oling.
  • Xamirlarni 200 daraja qizigan pechda 10 daqiqa davomida pishirib oling.
  • Sariyog‘ solib tovuq filesi va qo‘ziqorinni pishirib oling.
  • Ziravorlar qo‘shilgan sutni file ustiga qo‘shing.
  • Xamir ustiga aralashmani quying.
  • Ustiga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping va yana 10 daqiqa 180 daraja qizigan pechda pishiring.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz