Ushbu zapekanka nafaqat mazali, balki salomatlik uchun ham foydalidir.

  — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: Getty Images

Kerakli mahsulotlar:

  • tvorog – 500 gramm;
  • shakar – 120 gramm;
  • tuxum – 3 dona;
  • manniy yormasi – 5 osh qoshiq;
  • smetana – 5 osh qoshiq;
  • vanil – 1 osh qoshiq;
  • turshak – 100 gramm;
  • yog‘.

Tayyorlanish jarayoni:

Turshaklar yuviladi va 5 daqiqaga suvda qoldiriladi.

Foto: “Hi-chef.ru”

Tuxum va shakar yaxshilab ko‘pirtiriladi.

Foto: “Hi-chef.ru”

Aralashmaga yog‘ va manniy yormasi qo‘shiladi.

Foto: “Hi-chef.ru”

Turshaklar to‘rtga bo‘linadi va qolipning tag qismiga qo‘yiladi.

Foto: “Hi-chef.ru”

Tuxumli aralashmaga qolgan masalliqlar qo‘shiladi va yaxshilab aralashtirilib, turshak ustidan quyiladi.

Foto: “Hi-chef.ru”

180 daraja pechda 40 daqiqa davomida pishiriladi.

Foto: “Hi-chef.ru”

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz