Qat-qat xamir va sosiskadan tayyorlanadigan yegulikni tongda, tushlikda va kechki ovqatda ham iste’mol qilish mumkin. Pishloq yegulikning yanada mazali bo‘lishini ta’minlaydi.

 — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: Lifehacker 

Kerakli masalliqlar:

  • qat-qat xamir — 250 g
  • sosiska — 5 dona 
  • pishloq — ta’bga ko‘ra

Tayyorlanishi:

  1. Xamirni biroz yoyib, 5 ta to‘rtburchak bo‘laklarga bo‘ling.
  2. Sosiskani olib, uni xamirga o‘rang. Xamir uchlarini ichkariga qayirib oling.
  3. Xamirning ustida ko‘ndalang kesmalar hosil qiling. Halqa qilish uchun qirralarni mahkam buking va “gulbarglar” shakliga keltiring.
  4. Qolgan xamir va sosiskalarni ham xuddi shunday tayyorlang.
  5. Yeguliklarni pergament bilan qoplangan listga qo‘ying va ustiga ozgina maydalangan pishloq seping.
  6. Uni 15-20 daqiqa davomida 180 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechda pishirib oling.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz