Qish mavsumida inson organizmi doimgidan ham ko‘ra ko‘proq vitamin va minerallarga muhtojlik sezadi. Shuning uchun ham ushbu salatni tayyorlab ko‘rishingizni tavsiya etamiz.
— Manba: «Daryo» nashri.
Foto: Lifehacker
Kerakli mahsulotlar:
- lavlagi – 3 dona;
- limon – 1/2 dona;
- zaytun yog‘i – 3 osh qoshiq;
- brinza – 250 gramm;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
Tayyorlanish jarayoni:
- Pech 200 darajaga qizdiriladi. Lavlagi folga qog‘oziga o‘ralib, 50-60 daqiqa davomida pishiriladi.
- Lavlagi pishgach, sovutishga qo‘yiladi va to‘rtburchak to‘g‘raladi.
- Limon sharbati siqib olinadi, unga tuz, ziravor, zaytun yog‘i qo‘shiladi va lavlagi bilan aralashtiriladi.
- Brinza to‘rtburchak, ko‘kat mayda to‘g‘raladi va lavlagi ustidan solinadi.
Yoqimli ishtaha!