Yasmiq va qovoqdan tayyorlanadigan sho‘rva mazali ta’mga ega. Unga zivavorlar va o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni qo‘shib tayyorlashingiz mumkin.

— Manba: «Daryo» nashri.

Foto: Lifehacker
Foto: Lifehacker

Kerakli masalliqlar:

  • qovoq — 1 kg (tozalangani)
  • kartoshka — 1 dona
  • piyoz — 1 dona
  • kardamon — 5 quti
  • arpabodiyon — ta’bga ko‘ra
  • murch — yarim qoshiq
  • zira — yarim qoshiq
  • zaytun yog‘i — ta’bga ko‘ra
  • qizil yasmiq — 1 hovuch 
  • paprika — 1 qoshiq
  • suv — ta’bga ko‘ra
  • ziravorlar aralashmasi — 1 qoshiq
  • tuz — ta’bga ko‘ra
Блок RTB — Моб.F.Ad (ID блока: R-A-493493-6)

Tayyorlanishi:

  1. Qovoq, kartoshka va piyozni bo‘laklarga bo‘ling.
  2. Idishga kardamon, arpabodiyon, murch va zirani soling. Qolgan kardamonning po‘stlog‘ini olib tashlang.
  3. Ziravorlarni quruq qizdirilgan idishga soling va past olovda bir necha daqiqa qovuring. Xushbo‘y hid chiqadi.
  4. Idishga yog‘ni, sabzavotlarni va yuvilgan yasmiqni soling. Unga paprikani qo‘shing va aralashtiring.
  5. Mahsulotlarga yetarli miqdorda issiq suv quying. Issiqlikni oshiring va suyuqlikni qaynating.
  6. Issiqlikni kamaytiring, idishning qopqog‘ini yoping va sabzavotlar yumshaguncha 30 daqiqa davomida qaynatib oling.
  7. Mahsulotlarni biroz sovutib, ziravorlar aralashmasi, tuz qo‘shing va uni blender bilan pyure holatiga keltirib oling.
  8. Sho‘rvani dasturxonga tortishdan oldin o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni qo‘shishingiz mumkin.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz