Bayram dasturxoni uchun ayni muddao bo‘lgan yana bir shirinlik retsepti bilan tanishing.

 — Manba: «Daryo» nashri.

Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • tayyor biskvitli rulet – 400 gramm;
  • plastinkali jelatin – 8 dona;
  • yogurt – 300 gramm;
  • shakar upasi – 100 gramm;
  • limon sharbati – 1 choy qoshiq;
  • rezavorlar – 250 gramm;
  • qaymoq – 500 gramm.

Tayyorlanish jarayoni:

  1. Rulet bir xil shaklda kesib olinadi. Dumaloq idishga plyonka solinib, rulet bo‘laklari terib chiqiladi.
  2. Jelatin sovuq suvda 10-15 daqiqaga bo‘ktiriladi. Yogurt shakar upasi va limon sharbati bilan aralashtiriladi.
  3. Jelatin suvdan olinib, bug‘da eritiladi va 2-3 osh qoshiq yogurt bilan aralashtiriladi.
  4. Qolgan yogurt, rezavorlar ham jelatin bilan aralashtiriladi.
  5. Qaymoq mikser yordamida ko‘pirtiriladi.
  6. Krem va yogurt asta-sekin aralashtiriladi. Tayyor bo‘lgan massa rulet ustidan quyiladi va yana ruletning qolgan qismi terib chiqiladi.
  7. Tortning ustki qismi plyonka bilan yopilib, 4-5 soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
  8. Tortni dasturxonga tortishdan avval dumaloq idish ehtiyotkorlik bilan aylantirib qo‘yiladi. Shundagina tortning shakli chiroyli chiqadi.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz