Omlet va qovurilgan kartoshkani birlashtirib, mazali taom tayyorlab ko‘ring.
— Manba: «Daryo» nashri.
Foto: Lifehacker
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka – 600 gramm;
- piyoz – 1 dona;
- o‘simlik moyi – 3 osh qoshiq;
- tuxum – 3 dona;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
Tayyorlanish jarayoni:
- Kartoshk va piyoz tozalanadi va mayda bo‘laklarga bo‘linadi.
- Yog‘ o‘rtacha olovda qizdiriladi. Unga kartoshka solib, vaqti-vaqti bilan aralashtiriladi. 10-12 daqiqa davomida qovuriladi.
- Ustidan piyoz solinadi va pishirishda davom etiladi.
- So‘ngra tuxum va tuz solinadi. Taom idishi bilan 200 daraja qizdirilgan pechga olinadi va 7-10 daqiqa qoldiriladi.
- Dasturxonga tortishdan avval ko‘katlar bilan bezatiladi.
Yoqimli ishtaha!