Lifehacker taqdim etgan shtrudel retsepti mazali hamda vitaminga boy nachinkasi bilan barchaga manzur keladi.

— Manba: «Daryo» nashri.

Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • ismaloq — 600 gramm;
  • piyoz — 1 dona;
  • sarimsoq — 2 bo‘lak;
  • zaytun yog‘i — 1 osh qoshiq;
  • feta pishlog‘i — 200 gramm;
  • tuxum — 1 dona;
  • qatlamali xamir — 250 gramm;
  • ko‘kat, tuz va ziravorlar.

Tayyorlanish jarayoni:

  1. Piyoz, sarimsoq mayda to‘g‘raladi va qovurib olinadi.
  2. Ismaloqdan ortiqcha suv siqib olinadi va sabzavotlar bilan aralashtiriladi. Ko‘kat, tuz va ziravorlar qo‘shiladi.
  3. Feta pishlog‘i mayda to‘rtburchak shaklda to‘g‘ralib, ismaloqli massaga solinadi.
  4. Tuxumning yarmi ham ismaloqli massaga solinadi va qolgan qismi olib qo‘yiladi.
  5. Xamir yupqa yoyilib, pergament qog‘oz ustiga qo‘yiladi. Uning yuzasiga nachinka solinadi.
  6. So‘ngra xamir rulet shaklida o‘ralib, ustidan tuxumning qolgan qismi surtiladi.
  7. 180 daraja pechda 30-35 daqiqa davomida yegulik qizargunga qadar pishiriladi.

Yoqimli ishtaha!

От qwert.uz