Ozarbayjon oshxonasiga mansub ushbu yegulik vitaminlarga boy bo‘lib, ko‘katlar hamda pishloq bilan birgalikda ajoyib ta’mni hosil qiladi. Lifehacker nashri taqdim etgan retseptga ko‘ra mazkur yegulikni, albatta, tayyorlab ko‘rishingizni tavsiya qilamiz.
— Manba: «Daryo» nashri.
Foto: Lifehacker
Kerakli mahsulotlar:
Xamir uchun:
- bug‘doy uni — 120 gramm;
- butun bug‘doy uni — 120 gramm;
- suv — 400-500 ml;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- tuz — 1/4 choy qoshiq.
Nachinka uchun:
- ismaloq — 1 bog‘lam;
- ko‘k piyoz — 3 dona;
- piyoz — 1/2 dona;
- feta pishlog‘i — 70 gramm;
- limon — 1 dona;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- ukrop, yalpiz, kashnich.
Tayyorlanish jarayoni:
- Ikki turdagi un mahsulotlari bir-biri bilan aralashtiriladi. Ustidan tuz va qaynagan suv quyiladi va xamir qoriladi.
- Xamir sochiq bilan yopilib, bir necha daqiqaga tindirishga qo‘yiladi. Keyin yog‘ qo‘shilib, yana yaxshilab qoriladi va 30 daqiqaga qoldiriladi.
- Ko‘katlarning barchasi yaxshilab yuvilib, mayda to‘g‘raladi. Pishloq maydalanadi va limondan bir osh qoshiq sharbat siqib olinadi.
- Yog‘ o‘rtacha olovda qizdiriladi. Birinchi bo‘lib piyoz qovuriladi.
- Ustidan ko‘k piyoz, ismaloq va limon sharbati qo‘shiladi. Bir necha daqiqa qovurilgach, aralashma olovdan olinadi.
- So‘ngra massaga qolgan ko‘katlar va pishloq solib aralashtiriladi hamda sovitishga qo‘yiladi.
- Xamir bir necha bo‘laklarga bo‘linib, yupqa qilib yoyiladi.
- Nachinkadan bir qism olib, dumaloq xamirning teng yarmiga solinadi. Ikkinchi yarmi bilan xamir yopiladi va chet qismi yaxshilab bosiladi.
- Chiroyli ko‘rinishi uchun xamir chetini sanchqi yordamida bosib chiqish mumkin.
- Xuddi shu tarzda bichaklarning qolgan qismi ham tayyorlanadi.
- Tovada yog‘ o‘rtacha olovda qizdiriladi. Bichaklar har ikki tomoni qizarguncha qovuriladi.
Yoqimli ishtaha!