Lifehacker nashri taqdim etgan ajoyib retsept — tovuq go‘shti, kartoshka hamda pishloqning uyg‘unlikdagi ta’mi og‘izda qolishi shubhasiz.
— Manba: «Daryo» nashri.

Kerakli mahsulotlar:
- tovuq filesi — 500-600 gramm;
- kartoshka — 500-600 gramm;
- pomidor — 2-3 dona;
- pishloq — 70-80 gramm;
- piyoz — 1-2 dona;
- xantal — 1 osh qoshiq;
- smetana — 200 gramm;
- o‘simlik yog‘i — 1 choy qoshiq;
- tuz va ziravorlar.
Tayyorlanish jarayoni:
- Tovuq filesi va kartoshka to‘rtburchak, pomidor dumaloq shaklda to‘g‘raladi. Pishloq qirg‘ichdan o‘tkaziladi.
- Piyoz blenderda maydalanadi va smetana hamda xantal bilan aralashtiriladi.
- Zapekanka uchun mo‘ljallangan qolip yog‘lanadi. Birinchi kartoshka va file solinadi va ustidan biroz tuz, ziravor sepiladi. Smetanali aralashma quyilib, pomidor solinadi va yana tuz sepiladi.
- 180 daraja pechda 50 daqiqa davomida pishirishga qo‘yiladi.
Yoqimli ishtaha!